Ελάχιστοι απαντω εγώ.
Αυτά που μας άφησαν πίσω δεν είναι μόνο για να μας περνάει η ώρα ή για να μας παιδέψουν στο σχολίο.
Είναι για να μας διδάξουν την αλήθεια που μας κρύβουν χιλιάδες χρόνια τώρα.
Την αλήθεια που μας πήραν απο την βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας και λέω μας πήραν γιατί δεν μπορώ να διανοήθω πως 800.000 τόμοι χάθηκαν μέσα σε λίγες μέρες έτσι απλά χωρίς να κάνουν τίποτα.Η γνώση είναι θησαυρός και το λέω αυτο διότι άμα διαβάζαμε άρχαια κείμενα θα βλέπαμε πως κάτι τέτοιο δεν εγινε ποτέ.Στα δύο βιβλία του ο Ιούλιος Καίσαρας
Commentarii de bello Gallico (Απομνημονεύματα του Γαλατικου Πολέμου) και De Bello civilli (Περί του Εμφυλίου Πόλεμου),δεν αναφέρει πουθένα ότι η βιβλιοθήκη κάηκε.
Στο σημείο αυτό θα πρέπει να επισημάνουμε οτι η Ρώμη άρχισε να έχη δικούς της (Ρωμαίους) ιστορικούς προς το τέλος του 3ου π.Χ αιώνα, οί οποίοι έμειναν γνωστοί στους συγχρόνους ιστορικούς ώς χρονογράφοι. Οί μόνες αξιόπιστες πληροφορίες που διέθεταν για να γράψουν περι της παλαιοτέρας ιστορίας της Ρώμης ήταν κατάλογοι αρχόντων και συνθήκες συμμαχίας. Κατά τα άλλα έπρεπε να χρησιμοποιήσουν μυθολογία και προφορικές παραδόσεις. Ό Λίβιος βασίσθηκε στους χρονογράφους κι έτσι αν και τα έργα του είναι στο σύνολο τους αναξιόπιστα περιπτωσιακά εγκλείουν «ψήγματα» πληροφοριών που φαίνονται να αντανακλούν ακριβείς και γνήσιες παραδόσεις. Το καθήκον του σύγχρονου ιστορικού είναι να ξεχωρίση αυτά τα ψήγματα από τα θολά λασπόνερα εντός των οποιων κινούνται.
Και εδώ συμβαίνει το έξης κωμικοτραγικό. "Οταν ό Λίβιος Τίτος γραφή για τον υποτιθέμενο εμπρησμό της βιβλιοθήκης ο Ελλην Γεωγράφος Στράβων ευρίσκεται στην Αλεξάνδρεια βλέπει την βιβλιοθήκη εργάζεται σ' αυτήν και περιγράφει το μεγαλείο της!!!
Το μόνο που μπορώ να πώ είναι ότι προσπαθούν,αιώνες τώρα, με νύχια και με δόντια να μας ρίξουν στον απόλυτο σκοταδισμό.
ΠΗΓΕΣ:http://eleftheri-epistimi.blogspot.com/2009/03/blog-post_9395.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου